Bliv endnu bedre til dansk!!

Der er virkelig mange områder i dansk grammatik, der kræver træning, træning og atter træning – og rigtig god tid også. Begge dele kan du få her!

Målgrupper

Opgaverne på dette site henvender sig til alle, der vil have gavn af at få nogle grundlæggende færdigheder på plads – trænet eller repeteret. Det kan være i ordblindeundervisningen, på FVU, AVU – og også på FGU. Opgavesiden bliver endvidere brugt af sprogskoleelever, af borgere på jobcentre, samt af private, der gerne vil træne lidt og udfordre sig selv.

Ordene, der er valgt til opgaverne, er i det store helt valgt ud fra et voksenperspektiv. Men elever på de ældste klassetrin vil også sagtens kunne udfordres.

Opgaverne

Stort set alle opgaver er selvrettende, så kursisten/eleven selv kan arbejde med dem og også med det samme finde ud af, om han/hun er på rette vej.

Siden har opgaver indenfor morfemer, ordklasser, lydrette ord, bogstavlyde, ordkendskab, læsning – og hukommelse. Du kan orientere dig i menuen til højre.

Til mange af områderne er der også en kort tekst-forklaring.

Se et gratis udsnit af de forskellige opgavetyper her

Medlemsskab

Når du tegner et medlemsskab for et år, får du fuld adgang til alle opgaver. Men du får også fuld adgang til de opgaver, der produceres undervejs.

Dit eget tempo

Når eleven/kursisterne sidder med opgaverne, kan de arbejde i deres eget tempo. De kan – uafhængigt af andre – arbejde opgaverne grundigt igennem, tænke over dem, tjekke deres eget resultat – og også gentage opgaven til tvivlen er væk. Som lærer vil du selvfølgelig kunne aftale med eleven/kursisten, hvilket område, de arbejder med – og efterfølgende lave nogle tjek-opgaver, hvis du har behov for det. Allerbedst er det måske endda, hvis der ind imellem er en opfølgende undervisning, hvor den samme grammatik (morfemer, bøjninger af ord, udtale af lyde eller andet) også anvendes med ord fra relevante mundtlige emner også. Mulighederne er mange.

Device

Rigtig mange opgaver kan anvendes på både pc, tablets og smartphones.

2 unge s hænder holder mobiltelefoner